Arviokäynti

Arviokäynti

Ilmaisen arviokäynnin saat tilattua täyttämällä tämän lomakkeen.
Arviokäynti ja suullinen hinta-arvio ovat täysin maksuttomia, eivätkä sido sinua mihinkään.

Arviokäynnillä saat asunnostasi/tontistasi

Realistisen hinta-arvion

Ammattilaisen näkemyksen optimaalisesta pyyntihinnasta

Kartoituksen, miten arvoa ja kiinnostavuutta voisi kasvattaa (esim. remontit, tontin lohkominen)

Myyntisuunnitelman ja markkinakatsauksen

Arviomme perustuvat aina

Yhtiön ja alueen toteutuneisiin kauppahintatilastoihin

Asuntosi/tonttisi erityisominaisuuksiin

Asuntosi/tonttisi alue- ja mikrosijaintiin

Rakennuksen ja huoneiston korjaushistoriaan

Markkinatilanteeseen

Miten valmistautua?

Palauta mieleen sellaiset asunnon erityispiirteet, jotka syntyvät vain kokemuksesta, kuten parvekkeen upea ilta-aurinko sekä ainakin merkittävien remonttien ajankohtia.

Pohdi omia motiivejasi, tarvitseeko asunto saada kaupaksi nopeasti vai
tarvitsetteko aikaa uuden kodin etsimiseen.

Ota valmiiksi esille yhtiön/asunnon vanhoja papereita, joita olet saanut esim. ostaessasi asunnon. Kiinteistöissä esim. rakennuslupakansio.

Sinun ei tarvitse suorittaa massiivista siivousoperaatiota. Olemme varmaankin nähneet jo kaiken ja osaamme nähdä metsän puilta.

Hyvä tietää

Arviokäynti
Välittäjä on sinuun yhteydessä vahvistaakseen ajankohdan arviokäynnille. Luotettavan arvon ja optimaalisen pyyntihinnan määrittämiseksi välittäjän henkilökohtainen käynti kohteessa on välttämätöntä.

Realistinen arvo
Asuntosi/tonttisi realistinen arvo, eli välittäjän arvio toteutuvasta kauppahinnasta, on sinulle erittäin tärkeä tieto tulevaisuuden suunnitteluun. Sen ei tarvitse olla sama kuin pyyntihinta, realistinen arvo on vain sinua varten.

Optimaalinen pyyntihinta
Asunnon/tontin optimaalinen pyyntihinta, eli summa, jolla kohde kannattaisi laskea markkinoille, määritellään realistisen arvon ja sinun motiiviesi pohjalta. Asunto/tontti on sinun, joten sinä luonnollisesti päätät, millä hinnalla olet valmis luopumaan siitä. Välittäjän esittämä optimaalinen pyyntihinta on ammattilaisen näkemys.

Voiko arvioon luottaa
Välittäjämme eivät lupaa arviokäynnin hinnoittelussa sinulle kuuta taivaalta sopimuksen toivossa, sillä se ei palvele meistä kumpaakaan. Realistinen hinta-arvio määritellään aina mahdollisimman puolueettomasti ja ammattitaitoisesti. Hinnoittelu on kuitenkin aina vain arvio, sillä oikea hinta on se korkein summa, jonka ostaja kyseisessä markkinatilanteessa on juuri siitä kohteesta valmis maksamaan.

Remontoinko ensin
Remontilla ei kaikissa tapauksissa ole vaikutusta asunnon arvoon. Ennen kuin ostat kalliin keittiöremontin myyntiä varten, varmista välittäjältä, että se myös näkyy hinnassa tai kiinnostusta lisäten myyntiajassa. Näin kun ei aina ole. Omaan silmään ja käyttötarpeisiin täydelliseksi suunniteltu saattaa aina jakaa mielipiteitä ja siten jopa karsia potentiaalisia ostajia.

Tiedän jo hinnan
Varmaankin olet katsonut netistä, millaisilla hinnoilla asuinalueeltasi on asuntoja ollut myynnissä ja vertaillut niiden paremmuutta tai huonommuutta nykyiseen asuntoosi. Määritellyt näihin peilaten mielessäsi jonkinlaisen hinta-arvion asunnostasi. Hyvä! Sitten toteutuneiden kauppojen tilastot ovat erityisen mielenkiintoista katseltavaa.

Arvokkaampi kuin muut vastaavat
Omassa kodissa on historiaa ja tunnearvoa. Siitä on hyvät kulkuyhteydet juuri sinne, missä sinä olet töissä. Olet ehkä remontoinut kotisi juuri omaan silmään sopivaksi ja ne pienet kolhut siellä täällä ovat tietenkin vain muistoja. Me ymmärrämme tämän oikein hyvin. Myyjän tunnearvoa on kuitenkin vaikea siirtää arvonmääritykseen, sillä ostajalle hauskan tarinan siivittämä kolhu ovessa saattaa viestiä vain remontista.

Optimaalinen pyyntihinta x2
Asettamalla pyyntihinnan ”kokeilumielessä” räikeän korkeaksi, saat meidän 34 vuoden välityskokemuksella lopulta todennäköisesti realistista arvoa pienemmän hinnan tai asunto jää kokonaan myymättä. Asunnostasi tulee saada paras mahdollinen hinta, mutta tämä on väärä tie.

Arviokäynnin jälkeen
Arviokäynti on täysin maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Välittäjämme ei myöskään soita sinulle neljää kertaa päivässä seuraavan kahden vuoden ajan. Jos kuitenkin voimme auttaa sinua asuntosi myynnissä, katso miten me sen teemme.

Arvonmääritys pankkia varten
Suullinen arvio ei yleensä riitä pankeille rahoitusjärjestelyihin. Jos tarvitset arvion pankkia varten, tiedustele ko. pankista heidän vaatimukset. Useimmat kelpuuttavat kevyen sähköpostiarvion, mutta  toiset edellyttävät virallisen arviokirjan. Meiltä saat arviokirjat kaikkiin tarpeisiin. Katso muut tarjoamamme arviointipalvelut täältä.

Back to top