Taloyhtiöt

Asumisneliöt ovat arvossaan pääkaupunkiseudulla.
Suunnitteleeko teidän taloyhtiö rakennusoikeuden hyödyntämistä ullakkorakentamisen tai suuren pihan täydennysrakentamisen muodossa?
Me olemme olleet mukana monessa lisä- ja täydennysrakennushankkeessa,
aina kokonaisiin kerrostaloihin asti.
Näin me sen teemme:

Selvitämme, millainen lisärakentaminen alueella on mahdollista ja
kuinka paljon lisäkerrosneliöitä voidaan saavuttaa.

Miten lisärakentaminen olisi viisain toteuttaa; rakennuttamalla itse, myymällä rakennusoikeus vai jalostamalla nykyistä käyttötarkoitusta? Kartoitamme puolueettomasti eri toteutustapojen riskit ja mahdollisuudet.

Saatava tuotto on yhdessä muun projektista saatavan hyödyn kanssa lisärakennushankkeiden kulmakivi. Vertailemme, millaisia tuottoja hankkeen eri toteutusmuodoilla voidaan saavuttaa.

Tutkimme taloyhtiöille parasta lisärakentamisen muotoa, yhtiön muut tulossa olevat korjaukset huomioiden. Hinta, toteutustapa, riskit sekä kaavan mahdollisuudet ovat optimoinnin keskiössä.

Lisärakentaminen on koko taloyhtiön projekti. Osakehuoneistojen mahdollisten arvonalentumisten kompensaatiot, yhtiön käyttökulujen, energiatason sekä vastiketason muutokset pohdituttavat usein osakkaita. Lisärakentaminen on yleensä kuitenkin osakkaille eduksi ja selventämiseksi laadimme yhtiölle kattavan projektisuunnitelman.

Hankkeen toteutustavasta riippuen, projektiin tulee kartoittaa lisärakennusoikeuden ostajaehdokkaat sekä valita juuri oikea urakoitsija. Urakoitsijavalintaan tulee kiinnittää erityistä huomiota ja varmistua, että urakoitsijalla on valmiudet suorittaa työ loppuun taloyhtiön edellyttämässä aikataulussa.

Taloyhtiö tarvitsee puolelleen kokeneen edustajan, joka huolehtii yhtiön edunvalvonnasta. Lisärakennushankkeiden yhtiöjärjestysmuutokset, taloussuunnitelmat, luotonantajien ilmoitukset, vakuusasiakirjat, RS-sopimukset ja muut hankkeeseen liittyvät asiakirjat ovat meidän osaamisaluetta.

Uudet huoneistot tarvitsevat myös uudet asukkaat. Lisärakennusprojektit aloitetaan tänä päivänä tavanomaisesti ennakkomarkkinoinnilla, jolla varmistetaan kohteen rahoitus, aikataulu ja toteutus. Huoneistojen ennakkomarkkinointi ja myynti ovat luonnollisesti osa toimintaamme.

OTA YHTEYTTÄ:

JARMO SARLIN
Osakas, diplomivälittäjä, LKV, AKA
0400 506 900  I  jarmo.sarlin@ylinkerros.fi

As Oy Laivastokatu 8-10

Katajanokan näköalapaikalle, Meritullinlaiturinlaiturin edustalle, valmistui 7 uutta ullakkoasuntoa. Taloyhtiössä suoritettiin hankkeen yhteydessä runsaasti myös muita peruskorjauksia ja
-parannuksia, mm. linjasaneeraus.

As Oy Töölö

Helsingin kantakaupungin yksi tunnetuimmista rakennuksista, oopperataloa vastapäätä sijaitseva  ”Carelia-talo”, kasvoi kahdeksalla uudella ullakkoasunnolla.

Haasteellisesta sijainnista huolimatta rakennustaiteellisesti merkittävän rakennuksen ullakkohanke eteni osaavalla urakoitsijalla mutkattomasti ja aikataulussa.

Taloyhtiössä suoritettiin rakennushankkeen yhteydessä myös muita merkittäviä perusparannuksia.

Back to top