Harkitseeko taloyhtiönne lisä- tai täydennysrakentamista?

Lisä- ja täydennysrakentaminen on etenkin Helsingin keskustan taloyhtiöille loistava lisärahoituskanava suurten remonttien lähestyessä. Toteutustapoja on useita, riippuen taloyhtiön tuotto-odotuksen ja riskihalukkuuden yhdistelmästä.

Olipa projekti vasta haaveiluasteella tai jo lupakäsittelyssä, saat meiltä kattavat palvelut sekä laajan yhteistyökumppaniverkoston toteutukseen.

 

 

Kaava
Projekti alkaa luonnollisesti selvittämällä, mikä on mahdollista:
millainen lisärakentaminen alueella on mahdollista ja kuinka paljon lisäkerrosneliöitä voidaan saavuttaa.

 

Riskit ja mahdollisuudet
Miten lisärakentaminen olisi viisain toteuttaa; rakennuttamalla itse, myymällä rakennusoikeus vai jalostamalla nykyistä käyttötarkoitusta? Eri toteutustapojen riskit ja mahdollisuudet tulee kartoittaa.

Saatava tuotto on yhdessä muun projektista saatavan hyödyn kanssa lisärakennushankkeiden kulmakivi. On tarpeen vertailla, millaisia tuottoja hankkeen eri toteutusmuodoilla voidaan saavuttaa.

 

Optimointi
Mikä on taloyhtiöille paras lisärakentamisen muoto, yhtiön muut tulossa olevat korjaukset huomioiden. Hinta, toteutustapa, riskit sekä kaavan mahdollisuudet ovat optimoinnin keskiössä.

 

Koko yhtiön projekti
Lisärakentaminen on koko taloyhtiön projekti. Osakehuoneistojen mahdollisten arvonalentumisten kompensaatiot, yhtiön käyttökulujen, energiatason sekä vastiketason muutokset pohdituttavat usein osakkaita. Lisärakentaminen on yleensä kuitenkin osakkaille eduksi ja sen selventämiseksi yhtiö tarvitsee kattavan projektisuunnitelman.

 

Urakoitsija
Hankkeen toteutustavasta riippuen, projektiin tulee kartoittaa lisärakennusoikeuden ostajaehdokkaat sekä valita juuri oikea urakoitsija. Urakoitsijavalintaan tulee kiinnittää erityistä huomiota ja varmistua, että urakoitsijalla on valmiudet suorittaa työ loppuun taloyhtiön edellyttämässä aikataulussa.

 

Kokenut kumppani vai harmaita hiuksia
Taloyhtiö tarvitsee puolelleen kokeneen edustajan, joka huolehtii yhtiön edunvalvonnasta. Lisärakennushankkeiden yhtiöjärjestysmuutokset, taloussuunnitelmat, luotonantajien ilmoitukset, vakuusasiakirjat, RS-sopimukset ja muut hankkeeseen liittyvät asiakirjat ovat meidän osaamisaluetta.

 

Asuntojen myynti
Uudet huoneistot tarvitsevat myös uudet asukkaat. Lisärakennusprojektit aloitetaan tänä päivänä tavanomaisesti ennakkomarkkinoinnilla, jolla varmistetaan kohteen rahoitus, aikataulu ja toteutus.

OTA YHTEYTTÄ:

JARMO SARLIN
Osakas, diplomivälittäjä, LKV, AKA
0400 506 900  I  jarmo.sarlin@ylinkerros.fi

Viimeisimpiä projektejamme:


As Oy Satakallio

Yksi Suomen suurimmista taloyhtiöistä kasvaa uusilla ullakkokerroksilla.
Mittava ullakkoasuntoprojekti aloitettiin Porvoonkatu 1:ssä sijaitsevasta rakennuksesta, johon valmistui 8 uutta ja modernia asuntoa. Ullakkorakennushanke on jatkunut Porvoonkatu 3:ssa ja kohta on yhtiön viimeisen rakennuksen vuoro.

As Oy Laivastokatu 8-10

Katajanokan näköalapaikalle, Meritullinlaiturinlaiturin edustalle, valmistui 7 uutta ullakkoasuntoa. Taloyhtiössä suoritettiin hankkeen yhteydessä runsaasti myös muita peruskorjauksia ja -parannuksia, mm. linjasaneeraus.

As Oy Töölö

Helsingin kantakaupungin yksi tunnetuimmista rakennuksista, oopperataloa vastapäätä sijaitseva  ”Carelia-talo”, kasvoi kahdeksalla uudella ullakkoasunnolla.

Haasteellisesta sijainnista huolimatta rakennustaiteellisesti merkittävän rakennuksen ullakkohanke eteni osaavalla urakoitsijalla mutkattomasti ja aikataulussa.

Taloyhtiössä suoritettiin rakennushankkeen yhteydessä myös muita merkittäviä perusparannuksia.

Back to top