Vuokra-asunnon irtisanomislomake

 • Vuokra-asunnon irtisanomisilmoituksen voit tehdä tällä lomakkeella. Irtisanomisilmoituksen tulee olla kaikkien vuokrasopimuksen tehneiden hyväksymä ja allekirjoittama (henkilötodistuskopioliite). Irtisanomisaika on minimivuokra-ajan jälkeen yksi (1) täysi kalenterikuukausi, joka lasketaan alkavaksi irtisanomiskuukauden viimeisestä päivästä. TÄYTÄ LOMAKE HUOLELLISESTI. Puutteellisesti täytettyä lomaketta ei välttämättä voida hyväksyä. Lue lomakkeen alta lisää ohjeita.

 • IRTISANOTTAVA HUONEISTO
 • AUTOPAIKKA
 • VUOKRALAINEN/VUOKRALAISET
 • VUOKRALAINEN/VUOKRALAISET
 • PÄÄVUOKRALAISEN YHTEYSTIEDOT
 • SOPIMUKSEN PÄÄTTYMISPÄIVÄ
  PP dot KK dot VVVV
 • PP dot KK dot VVVV
 • VUOKRASOPIMUKSEN PÄIVÄMÄÄRÄ
  PP dot KK dot VVVV
 • AVAINTEN LUKUMÄÄRÄ
 • OMA ARVIO HUONEISTON KUNNOSTA
 • LISÄTIETOA HUONEISTON KUNNOSTA
 • VAKUUDEN PALAUTUS
 • MAKSAMATTOMAT MAKSUT
 • Liitä hakemukseen kopio/valokuva kaikkien hakijoiden kuvallisesta henkilökortista (ajokortti/passi/henkilökortti), jotta voimme varmistua henkilöllisyyksistä. Hakemusten lähetykseen käytetään suojattua yhteyttä, joten henkilötiedot on turvassa.
  Max. tiedoston koko: 128 MB.
 • Mikäli et onnistu liittämään henkilötodistustasi hakemukseen, kerro miksi:
 • LISÄTIETOJA
 • Tietosuojaseloste >
 • Tulosta sivu / tallenna sivu

Muistathan:

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokrasopimuksen irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti ja hyvissä ajoin. Minimivuokra-ajan jälkeen vuokralaisen irtisanomisaika on yksi (1) täysi kalenterikuukausi siitä, kun Ylinkerros Oy on vastaanottanut irtisanomisilmoituksesi. Vuokrasopimus päättyy siis aina irtisanomispäivää seuraavan kuukauden viimeinen päivä (jos irtisanot vuokrasopimuksen 7.4., vuokrasopimus päättyy 31.5). Minimivuokra-ajan näet vuokrasopimuksestasi.

Irtisanomisilmoitus tulee tehdä kaikkien niiden henkilöiden osalta, jotka muuttavat pois huoneistosta. Mikäli vuokrasopimus on kahden henkilön nimissä ja irtisanomisilmoituksen tekee vain toinen henkilö, jää vuokrasopimus voimaan sen henkilön osalta, joka ei ole toimittanut irtisanomisilmoitusta määräaikaan mennessä.

Irtisanomisilmoitus tulee tehdä yllä olevalla lomakkeella joko sähköisesti tai tulostamalla postitse. Ilmoita samalla lomakkeella kaikki ne vuokralaiset, jotka osaltaan irtisanovat sopimuksen. Varmistuaksemme henkilöllisyydestä, vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitukseen tulee liittää kopio tai valokuva kaikkien irtisanovien osapuolten henkilöllisyystodistuksista. Henkilötietoja sisältäviä dokumentteja käsitellään ja säilytetään tietoturva-asetusten mukaisesti. Huomaa, että mikäli lähetät irtisanomisilmoituksen meille postitse, irtisanomisaika alkaa siitä, kun olemme vastaanottaneet irtisanomisilmoituksen.

Irtisanomisilmoituksen jälkeen

Lähetettyäsi sähköisen irtisanomisilmoituksen, saat automaattisen vastausviestin, että ilmoituksesi on saapunut meille.

Asunnon tarkastus ja uudelleen vuokraus

Huoneistoon tullaan tekemään irtisanomisilmoituksen saapumisen jälkeen muuttotarkastus, jotta voimme varmistua asunnon uudelleen vuokrattavuudesta. Kiinteistövälittäjämme on sinuun yhteydessä sopiakseen ajankohdan asunnon tarkastuskäynnille. Voit olla halutessasi muuttotarkastuksessa paikalla.

Esittelemme asuntoa irtisanomisajalla uudelle vuokralaiselle. Kohteen välittäjä on sinuun yhteydessä esittelyajoista sopiakseen.

Muuttosiivous

Huoneisto ja muut vuokrasuhteen perusteella käytössä olevat tilat tulee vuokrasuhteen päätyttyä luovuttaa tyhjinä, hyvässä kunnossa ja siivottuina. Huoneiston, kaappien, lattioiden ja pintojen on oltava pyyhittyinä ja roskat vietyinä.
– Jätä huoneistoon vain sellaiset tavarat/kalusteet, jotka huoneistoon kuuluvat. Muista tyhjentää myös kellari-/vinttikomero.
– Imuroi ja pese lattiat
– Pyyhi seinäpinnat
– Pese ikkunat ja parvekelasit, jos ne ovat pesun tarpeessa.
– Pyyhi kaapistot, tasot, laatikostot sekä väli- ja ulko-ovet.
– Sulata ja puhdista jääkaappi sekä pakastin. Valvo kylmälaitteiden sulatusta, ettei sulamisvedet valu lattialle. Jätä kaappien ovet lähtiessäsi auki.
– Puhdista lieden levyt, uuni, pellit, peltien säilytyslaatikko ja sivuseinät. Mikäli liesi on lattialla vapaasti seisova, vedä liesi pois paikaltaan ja puhdista takaseinä, lattia sekä viereisten kaappien sivuseinät.
– Puhdista astianpesukone (myös pohjaritilät/kerääjät) ja muista sulkea astianpesukoneen hana. Jos astianpesukone on oma ja otat sen mukaasi, tulppaa astianpesukoneliitännät (vesi ja viemäri). Koneen irrottamiseen suositellaan käyttämään ammattilaista.
– Puhdista liesituulettimen suodatin.
– Puhdista pyykinpesukone ja muista sulkea pyykinpesukoneen hana. Jos pyykinpesukone on oma ja otat sen mukaasi, tulppaa pesukoneliitännät (vesi ja viemäri).
– Pese wc-istuin, käsienpesualtaat, suihkunurkkaus/-kaappi sekä kaikki hanat.
– Puhdista lattiakaivot.
– Avaa huonosti vetävät viemärit viemärinavausaineella.
– Puhdista poistoilmaventtiilit
– Tyhjennä ja siivoa parveke tai huoneistoon kuuluva asuntopiha.
– Pese huoneistokohtaisen saunan seinät, lattia ja lauteet
– Puhdista kaikki tahrat
– Vie roskat

Jos jätät loppusiivouksen tekemättä tai se on tehty huolimattomasti, laskutamme sinulta ammattisiivoojan tekemän loppusiivouksen voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Mikäli huoneistoon on jätetty sinne kuulumattomia tavaroita (kuten valaisimia), niiden poisto ja poisvienti laskutetaan sinulta työhön tarvittavan ammattilaisen hinnaston mukaisesti.

Huomaa, että jo mahdollisesti poismuuttopäivänäsi huoneistoon muuttaa uusi vuokralainen, eikä siten toista mahdollisuutta muuttosiivoukselle tai tavaroiden pois viemiselle ole.

Avainten palautus

Palauta kaikki huoneiston avaimet ja muut kohteen avaimet (emännänavain, autopistokkeen avain, pesutuvan avain).
Avaimet palautetaan aina toimistoomme, ellei toisin sovita.

Vuokravakuuden palautus

Maksamasi vuokravakuus palautetaan noin kuukauden kuluttua poismuutosta, edellyttäen että:
– vuokrasuhteeseen kuuluvia maksurästejä ei ole
– kaikki käyttöösi luovutetut avaimet on palautettu
– huoneisto on kunnossa ja loppusiivous suoritettu

Back to top