Maksa asuntolaina pois

Mitäpä jos maksaisit asuntolainasi pois?

Monet pk-seudun kiinteistönomistajat voisivat maksaa asuntolainansa pois heti.

Samaan aikaan kun osa kiinteistönomistajista tuskailee pihatöiden paljoudessa, vaivaa pääkaupunkiseutua pula hyvistä omakotitalojen rakennuspaikoista. Jo reilun tuhannen neliön tontilla saattaa olla jouten realisoitavaa rahaa sadan tai parinsadan tuhannen euron verran. Melko arvokas paikka porkkanamaalle ja vanhoille autonrenkaille, eikö?

Olipa kerran, kun torppien ympärillä oli muutama hehtaari metsää, vähintään hajurakona naapuriin. Muutama sukupolvi myöhemmin riitti tuhannen neliötä ja tänä päivänä pk-seudun omakotitalojen rakennuspaikat saattavat olla enää 300 m² luokkaa. Rakennuskelpoinen maa on pk-seudulla yksinkertaisesti kortilla, eikä monessakaan rakennusbudjetissa ole tilaa puolen miljoonan tonttisijoitukseen -olisi se miten kiva tahansa. Eikä itseasiassa kaikki omakotitalosta haaveilevat edes halua viettää koko vapaa-aikaansa pihatöissä, jolloin kompakti piha on ehdoton suosikki.

Kaupungin uusien kaavoitushankkeiden odottelut kannattaa jättää sikseen, sillä myytäviä maapohjan osia voi erotella hallinnanjakosopimuksella. Pk-seudullakin useat asema- tai yleiskaavat sallivat tontille sijoitettavan useamman asuinrakennuksen. Ja jos vielä rakennustehot riittävät, on porkkanamaan alla löysiä euroja reilusti.

Hallinnanjakosopimuksessa kiinteistö jaetaan eri hallinta-alueisiin ja käytännössä omakotitaloelämä jatkuu kuten ennenkin. Plussana tietysti uudet naapurit sekä reilusti euroja sukanvarressa.

Naapuriin kerrostalon ilmestymistä pelkääville tiedoksi, että yleensä pientaloalueet ovat kaavoitettu pientaloille, eikä niihin voi kerrostaloa edes rakentaa. Asian voi myös tuplavarmistaa kauppakirjan kirjauksin.

Mitähän parisataatuhatta tekee porkkanakiloissa, jos ei maksaisikaan asuntolainaa?

Ei porkkanoita, mutta kiinteistön jalostuspalvelut hallinnanjakosopimuksineen saat tietenkin meiltä.

Back to top