275 000,00  115.0㎡ 4h, avok., kph, s, wc, autotalli, varasto, maakellari

Vanha Hämeentie 522, 04390 Tuusula

Yksitasoinen, huollettu ja hyvänä pidetty omakotitalo maaseutumaisessa Jäniksenlinnassa odottaa uusia asukkaita.

Viehättävä koti, joka tarjoaa loistavat puitteet suuremmallekin perheelle. Kolme hyvän kokoista makuuhuonetta, erilliset saniteettitilat, tunnelmallinen sauna sekä suuri olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön käsittävä oleskelualue, jonka keskeisellä sijainnilla on kodin sydän; varaava läpitakka, joka antaa takkatulen lämpöä sekä keittiön että olohuone/ruokailutilan suuntaan.

Rakennuksessa on juuri valmistunut sisäpuolen vesijohtojen uudistus ja rakennukseen on myös uusittu lämminvesivaraaja. Sisäpinnat, koneet ja laitteet ovat pääosin viime vuosina uusittu, kuten myös ikkunat, lämmöneristeet, julkisivun maalipinta ym. Tämä koti on siis jo muuttovalmis uusille asukkaille.

Oma 2580m2 suojaisa piha-alue on näyttävä kokonaisuus viheristutuksineen, suihkulähteineen, grillikatoksineen ja maakellareineen. Pihan viihtyisyyteen on todella panostettu. Noin 140cm korkea, tontin kokonaan kiertävä puuaita tarjoaa huoletonta asumista vaikka suurempiakin koiria käsittävälle taloudelle. Lisäksi piha-alueelta löytyy tilava n. 30m2 autotalli sekä ulkovarasto.

Kunnallistekniikan lisäksi kiinteistöllä on omat kaivot, joista saa veden vaikkapa puutarhankasteluun.

Ihana maaseutumainen Jäniksenlinna sijaitsee noin 10 minuutin ajomatkan päässä Järvenpäästä ja noin 20 minuutin päässä mm. Kehä III:lta ja lentoasemalta. Jäniksenlinnassa saa ihailla laajoja viljelysalueita jokiuomineen, laiduntavia hevosia sekä pientaloidyllejä -vaikka kaupungin palvelut ovat vain kivenheiton päässä. Lähellä sijaitseva 112-vuotias, itseään moderniksi kyläkouluksi kutsuva Vanhankylän koulu, huolehtii alueen ala-asteikäisten koulutuksesta sekä tarjoaa puitteet moninaisiin kyläyhteisön tapahtumiin.

Jäniksenlinnalla on pitkä historia ja Vanhaa Hämeentietä pitkin on kulkenut kärrypolku jo keskiajalla. Ensimmäiset torpat ovat olleet olemassa jo 1700-luvulla. Alueen maalaisidylli säilynee, sillä Jäniksenlinnalla on merkittävä Helsingin seudun kunnallistekninen rooli. Sen läpi kulkee maanalainen Päijännetunneli, josta saadaan vesi yli miljoonalle Helsingin seudun asukkaalle ja pääosa Päijänteestä johdetun veden puhdistuksesta tapahtuu Jäniksenlinnassa, mm. harjuun imeyttämällä.

Mikäli etsit kotia maaseutumiljööstä, mutta työmatkaetäisyydeltä kaupungista, taidat olla perillä.

Lisätiedot ja esittely: Ylinkerros Oy/ Tomi Sarlin p. 050 365 9200, tomi.sarlin(at)ylinkerros.fi

Onko vanha asuntosi vielä myymättä? Varaa sinulle sopiva aika maksuttomaan arviokäyntiin osoitteesta www.ylinkerros.fi/arviot

Perustiedot

Sijainti Tuusula Jäniksenlinna, Vanhakylä
Vanha Hämeentie 522, 04390 Tuusula
Kohdetyyppi Omakotitalo
Tilakuvaus 4h, avok., kph, s, wc, autotalli, varasto, maakellari
Asuinpinta-ala 115.0 ㎡
Kokonaisala 145.0 ㎡
Lisätietoja pinta-alasta Pinta-alatieto on saatu rakennuksen vuoden 1983 rakennuslupapiirustuksista, jossa rakennusalan on ilmoitettu olevan 115m2. Vuoden 2005 rakennuslupa-asiakirjoissa asuinpinta-ala on 86m2. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu, eikä sen koosta ole varmuutta. Mikäli ostajan ostopäätös perustuu pinta-alaan, tulee pinta-alat tarkistusmitata ennen kaupantekoa.
Myyntihinta 275 000,00 
Vapautuu Vapautuminen sopimuksen mukaan

Rakennuksen tiedot

Rakennusvuosi 1988
Kerrosluku 1
Rakennusaine Puu
Kattotyyppi ja kate Harja/pelti
Lämmitys Sähkö, varaava takka.
Energiatodistus Ei ole
Kunto Hyvä
Parveke Ei
Sauna Kyllä
Tilat ja pinta-alat Asuinrakennus: Eteinen, olohuone-ruokailutila, keittiö, 3 makuuhuonetta, wc, kylpyhuone ja sauna, yht. n. 115m2 (ks. pinta-alan lisätiedot). Autotalli/-vaja n. 30m2, ulkovarasto n. 17m2, maakellari sekä grillikatos.
Keittiön kuvaus Keittiö on ihanan tilava ja sen erottaa suuresta oleskelualueesta tämän päivän mieltymysten mukaisesti vain takkatuli. Keittiössä on reilusti säilytys- ja tasotilaa sekä tummat, helppohoitoiset työtasot ja vaaleasävyiset massiivipuuovet. Varusteina on täyskorkea jääkaappi, (täyskorkea pakastinkaappi viereisessä huoneessa), astianpesukone, keraaminen liesi ja liesituuletin.
Kylpyhuoneen / wc:n / kodinh.huoneen / saunan kuvaus Kylpyhuone on kokonaan laatoitettu ja varustettu kahdella suihkulla sekä suihkukaapilla (uusittu 2019). Kylpyhuoneeseen on lisäksi keskitetty kodin vaatehuolto, tarjoten kaapistot, pesukoneliitännät sekä tilaa pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle. Tunnelmallinen sauna on saanut tummanpuhuvan ilmeen 2015. Muotolauteet, kuituvalot ja 2015 uusittu kiuas takaavat hyvät löylyt vaativampaankin makuun. Juuri uusittu lämminvesivaraaja on sijoitettu lauteiden alle. Wc-tilan sisäpinnat ja wc-istuin on uusittu 2018. Varusteina: wc-istuin, bideesuihku, käsienpesuallas, allaskaappi, varustekaappi sekä valolipallinen peilikaappi.
Pintamateriaalit Lattiat: Eteisessä, kylpyhuoneessa, saunassa ja wc:ssä laatta, muissa tiloissa laminaatti. Seinät: Kylpyhuoneessa laatta, saunassa paneeli/sisustuskivi, wc:ssä laminaatti/laatta, eteisessä maali/puolipaneeli, keittiössä laatta/maali/tapetti ja muut seinät tapetoitu/maalattu.
Korjaukset 2019: Sisäpuolen käyttövesiputket uusittu ja lisätty ulkopuolelle vesipiste 2019: Lämminvesivaraaja uusittu 2019: Suihkukaappi uusittu 2014-2019: Makuuhuoneiden ulkoseinät lisälämmöneristetty 2014-2019: Sisäseinien tapetointi/maalaus 2018: Wc:n pinnat, wc-istuin ja wc:n peilikaapin valolipan valot uusittu 2018: Antenni uusittu 2015: Saunan sisäpinnat ja uusi kiuas 2015: Keittiön työtasot, allas, hana ja astianpesukone uusittu 2014: Jääkaappi ja pakastin uusittu 2014: Liittyminen kunnan viemärijärjestelmään 2014: Makuuhuoneen liukuovikaapisto 2014: Vesikatto maalattu 2010-2013: Ikkunat ja vesipellit uusittu 2011-2012: Kuistin portaat uusittu ja rakennettu portaiden katos, asennettu akryylilevyt 2010-2012: Yläpohjan puhallusvilla (nyt yläpohjan eristettä n. 40cm) 2010-2011: Ulkoseinät maalattu 2010: Kuisti laatoitettu 2007-2008: Tontti aidattu 2005: Rakennettu varaava takka ja hormisto, laminaattilattiat uusittu. n. 2000: Kylpyhuoneen remontti
Lisätietoja Ylinkerros Oy suosittelee kuntotarkastuksen teettämistä kaikkiin kiinteistökauppoihin.

Kiinteistön tiedot

Kiinteistötunnus 858-416-5-150
Kaupunki / kunta Tuusula
Kiinteistön omistus Oma
Kiinteistön pinta-ala 2580 ㎡
Käyttövesi Kunnan
Viemäri Kunnan
Maasto / maaperä / kasvusto Melko tasainen, loivasti länteen viettävä maasto.
Rasitteet ja oikeudet Oikeudet: Tieoikeus. Osuudet: Yhteinen vesialue, yhteinen maa-alue. Rasitteet: Jäniksenlinnan tekopohjavesilaitoksen suoja-alueen kaukosuojavyöhyke, Vedenottamon suoja-alue.
Rakennusoikeus Suunnittelutarvealue
Kaavoitustilanne Osayleiskaava
Lisätietoja kaavoituksesta Tuusulan kunta
Lisätietoja Kiinteistö kuuluu Perhostien tiehoitokuntaan. Tienhoitomaksu on n. 252,00EUR/vuosi.

Asumiskustannukset

Kiinteistövero 248.44 EUR/v
Puhtaanapito 168.00 EUR/v
Vesimaksu 40 €/kk
Lämmityskustannukset 166.67 €/kk
Muut ostajan maksut Perhostien tiehoitokunnan tienhoitomaksu n. 252,00EUR/vuosi. Paperinkeräysastia (vapaaehtoinen) n. 2,00EUR/kk.

Asuinaluetietoja

Palvelut Kattavat kaupalliset palvelut Järvenpäässä (8,6km) ja Hyrylässä (n. 10km)., Koulut: Vanhakylän koulu (1.-6.lk) n. 3,4km, Yläasteet Kellokoskella ja Jokelassa. Alueelta koulukuljetus/koulubussit.
Liikenneyhteydet Noin 100m päässä bussipysäkit, josta bussiyhteys mm. Jokelan asemalle.
Back to top