249 000,00  69.0㎡ 3h, k, kph, s, autotalli

Paippistentie 495, 04170 Sipoo

Ihanalla maaseutumaisella Etelä-Paippisten kyläalueella tunnelmallinen, noin 100-vuotias hirsitalo.
Kahteen tasoon rakennettu talo sijaitsee peltojen ympäröimänä upeassa kallioisessa maisemassa, omalla 2524 m2 tontilla.

Rakennus on hyvänä pidetty ja vuosien saatossa remontoitu, mm. vesikatto on uusittu 2017, keittiö 2013, takka 2012, alakerran lattiat 2012-2013 sekä rakennuksen laajennus 1998. Remontit ja päivitykset on tehty vanhaa kunnioittaen ja sopivat todella hienosti maaseudun idylliin. Hyvällä maulla toteutettu sisustus on hieno yhdistelmä hienoa kotimaista kartanoa ja maailmalla tunnettua, merenrantataloista tuttua tyyliä. Kokonaisuus on kerrassaan ihana.

Yläkerran kahden tilavan makuuhuoneen lisäksi omakotitalosta löytyy näyttävä kartanomainen, lankkulattioilla varustettu erilliskeittiö, kylpyhuone saunoineen, hyvänkokoinen kuisti sekä ihana ja valoisa, hirsipaneeleilla, aidoilla lankkulattioilla sekä eteläpohjalaisella pönttöuunilla varustettu olohuonealue.
Rakennuksen ulkopuolelta löytyy tilava katettu terassi, jonne on käynti pihalta ja keittiöstä.

Lämmönlähteenä on kaksi ilmalämpöpumppua sekä takka ja kiinteistöllä on oma vesi- ja viemärijärjestelmä. Kunnallistekniikkakin on saatavilla aivan vierestä, Paippistentieltä.

Ihanan talon lisäksi kiinteistöllä sijaitsee lähes 60 m2 autotallirakennus, jonne on monikäyttöisen autotallin/työpajan lisäksi sijoitettu kodinhoitotilat, tekniset tilat, wc sekä oma kuntosali.

Piha-alue on tielle päin aidattu, tasainen ja monikäyttöinen nurmipiha, joka jatkuu rakennuksen takana hienona metsäisenä kalliona.

Tämä ihanan tunnelmallinen talo ja miljöö täytyy nähdä itse!

Koronavirustilanteen vuoksi emme toistaiseksi järjestä kohteissa yleisesittelyjä. Kohdetta pääset katsomaan sopimalla yksityisesittelyn välittäjän kanssa. Voit myös sopia välittäjän kanssa kohteeseen virtuaaliesittelyn.

Lisätiedot ja esittelyt: Ylinkerros Oy/ Toni Hälinen p. 040 779 5405 I toni.halinen(at)ylinkerros.fi

Mikäli oma asuntosi on vielä myymättä, saat varattua maksuttoman arviokäynnin www.ylinkerros.fi/arviot

Perustiedot

Sijainti Sipoo Etelä-Paippinen
Paippistentie 495, 04170 Sipoo
Kohdetyyppi Omakotitalo
Tilakuvaus 3h, k, kph, s, autotalli
Asuinpinta-ala 69.0 ㎡
Kokonaisala 178.0 ㎡
Lisätietoja pinta-alasta Rakennusten pinta-aloista ei ole varmuutta. Sipoon kunnan Rakennusvalvonnan epävirallisen Rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukaan asuinrakennuksen huoneisto- ja kerrosala on 69 m2 ja kokonaisala 122 m2. Julkisivumuutosta koskevassa rakennusluvassa (1989) kerrosala on myös 69 m2. Rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukaan autotallirakennuksen kerros- ja kokonaisala on 56 m2 (autotallin rakennusluvassa kerrosala 56,7m2). Mikäli ostopäätös perustuu pinta-aloihin, tulee ne tarkistusmitata ennen ostopäätöksen tekemistä.
Myyntihinta 249 000,00 
Vapautuu Vapautuminen sopimuksen mukaan

Rakennuksen tiedot

Rakennusvuosi 1919
Kerrosluku 2
Rakennusaine Puu, hirsi
Kattotyyppi ja kate Harja/pelti
Lämmitys Sähkö, 2 ilmalämpöpumppua, takka
Energiatodistus Ei ole
Kunto Hyvä
Parveke Ei
Sauna Kyllä
Tilat ja pinta-alat Sisääntulokerroksessa kuisti, eteinen, keittiö, olohuone, kylpyhuone ja sauna sekä yläkerrassa 2 makuuhuonetta, huoneistoala yht. n. 69m2, kokonaisala n. 122m2. Autotallirakennuksessa autotalli, wc, tekninen tila, kodinhoitohuone sekä kuntosali, kokonaisala n. 56 m2.
Ikkunoiden suunta/näkymät Ikkunat avautuvat etelään, länteen ja pohjoiseen.
Keittiön kuvaus Todellä näyttävä kartanokeittiö, joka on uusittu kesällä 2013. Öljytyt mäntylankkulattiat, valkoiset kuppi- ja nuppivetimiset kaapistot, massiiviset puutasot sekä tilaa suuremmallekin ruokailuryhmälle. Keittiöstä on myös käynti katetulle terassille. Varusteina: täyskorkeat jää- ja pakastinkaappi (2008), kalustepeitteinen astianpesukone (2013), induktioliesitaso (2013), erillisuuni (2013) sekä hieno rosterinvärinen liesituuletin (2013). Keittiön lattiat ovat mäntylankkua, seinät puolipaneelia/maalia ja kaapistojen välitila laattaa.
Kylpyhuoneen kuvaus Rakennuksen kylpyhuone sijaitsee sisääntulokerroksessa. Kokonaan laatoitetussa tilassa on varusteina suihkukaappi, käsienpesuallas, allaskaappi, muutama seinäkaappi, peilit sekä wc-istuin. Kylpyhuoneen seinät ja lattia ovat laattaa. Sauna on hyvän kokoinen ja siistikuntoinen, jossa paneloidut seinät, kulmalauteet, avattava ikkuna sekä Harvian aina valmis -kiuas. Saunan lattiat ovat laattaa ja seinät paneelia.
Korjaukset Myyjältä saadun tiedon mukaan: syksy 2017: ilmalämpöpumppu alakertaan, kesä 2017: kattoremontti + rännit, talvi 2016: radonilmastimen pumpun vaihto, kesä 2013: keittiön lattian ja eristeiden uusiminen, keittiön takaseinän ja komeron välisen seinän purku + takaseinän eristeiden uusiminen, keittiökalusteiden uusiminen, kesä 2012: alakerran olohuoneen ja komeron lattian+eristeiden uusiminen, takan uusiminen (+lattialaatan päälle valu), ulkorakennuksessa radonilmastimen pumpun vaihto, talvi 2011-2012: yläkerran seinien ja kattojen maalaus, kesä 2011: korvausilmaventtiilien laittaminen (2kpl ylös, 2kpl alas), sälekaihtimien uusiminen alakertaan, sähköjohtojen maakaapelointi, kivijalan pintapaikkaus ja maalaus, ulkorakennuksen ikkunapuiden ja räystäslautojen maalaus, räystäslauden uusiminen ja räystään korjaus parkkipaikan puolelta, talvi 2010/2011 eteisen maalaus ja lattian uusiminen, eteisen patterin uusiminen, kesä 2010: Asuinrakennuksen ulkoseinien maalaus, yksittäisten julkisivulautojen vaihto, kattoterassin räystäspeltien uusiminen, bitumikatteen tarkistus ja korjaus kattoterassin pylväiden ympäriltä, kattoterassin valopylväiden poisto, ulkorakennuksessa puuvajan uusiminen sekä ulkorakennuksen kivijalan esiinkaivaminen puuvajan puoleiselta seinältä, talvi 2009-2010 alakerran ja rapun seinien & kattojen maalaus. Aiempi omistaja on ilmoittanut (tiedot vahvistamattomia): 2008 yläkerran ikkunoihin lämpölasit, 2006-2009 seinien ja kattojen panelointi, 2006 yläkerran lattialaminaatti asennettu, yläkerran ilmalämpöpumppu ja lämminvesivaraaja uusittu, 2005 saunan paneelit, suihkukaappi ja wc-istuin uusittu, 2000 -luvun alussa salaojat talon ympärille, n. 1996 pesuhuoneen, wc:n ja saunan laatoitukset uusittu, pesuhuoneeseen laitettu lattialämmitys, vesijohdot ja viemärit uusittu. Lisäksi aiempi omistaja on arvellut sähköpääkeskuksen ja sulaketaulun olevan noin vuodelta 1980-1990.
Lisätietoja Rakennuksen rakennusvuodesta ei ole varmuutta. Sipoon kunnan epävirallisen Rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukaan asuinrakennus on valmistunut 31.12.1919. Aiemmilta omistajilta saadun perimätiedon mukaan rakennusvuosi olisi 1924. Kiinteistöllä sijaitsevalle autotallirakennukselle on haettu rakennuslupa 5.10.1981 ja se on lopputarkastettu 9.5.1983. Asuinrakennukseen on lisäksi myöhemmin lisätty kattolyhty, avokuisti sekä parveke, jotka lopputarkastettu 11.6.1998. Rakennuksen alkuperäisosa on hirsirunkoinen ja laajennusosa puurunkoinen. Kiinteistöllä on oma porakaivo, johon on yhdistetty Radonilmastin. Kaivon vesi on tutkittu viimeksi vuonna 2018, jolloin ollut kunnossa. Jätevesijärjestelmä koostuu 3 saostuskaivosta ja tien toisella puolella (pellolla) sijaitsevasta maahanimeyttämöstä. Autotallissa sijaitsevan kuntosalin monitoimilaite kuuluu kauppaan.

Kiinteistön tiedot

Kiinteistötunnus 753-426-7-19
Kaupunki / kunta Sipoo
Kiinteistön omistus Oma
Kiinteistön pinta-ala 2524 ㎡
Käyttövesi Oma porakaivo
Viemäri Saostuskaivo
Maasto / maaperä / kasvusto Osa kiinteistön alueesta on melko tasaista maastoa ja osa jyrkkää kalliomaastoa.
Rasitteet ja oikeudet Ei kirjattuja
Rakennusoikeus Suunnittelutarvealue
Kaavoitustilanne Yleiskaava
Lisätietoja kaavoituksesta Sipoon kunta
Lisätietoja Kiinteistöllä on oma porakaivo ja siihen on liitetty radonilmasinlaite. Jätevesihuolto on toteutettu kolmella saostuskaivolla, jotka imeytetään maahan (tien toiselle puolelle, pellolle). Paippistentiellä on kunnallistekniikka, johon kiinteistö voidaan liittää.

Asumiskustannukset

Kiinteistövero 180.00 EUR/v
Lämmityskustannukset 108.33 €/kk
Muut ostajan maksut Sakokaivon tyhjennys n. 75EUR/krt, jätetyhjennys n. 10EUR/krt

Asuinaluetietoja

Palvelut, päiväkodit ja koulut Kaupalliset palvelut esim. Nikkilässä (n. 6km) ja Keravalla (n. 14km). Terveyspalvelut ja urheiluhallit Nikkilässä. Talma Ski ja Talma golf n. 10km., Koulut: Ruotsinkieliset Södra Papis daghem, förskola & skola (1.-6.lk) n. 1,2km. Suomenkieliset perusasteen koulut n. 6,5km. Suomenkielinen päiväkoti ja esiopetus n. 4,7km. Sipoon lukio Nikkilässä, n. 6km.
Liikenneyhteydet Noin 150 m päästä bussiyhteys 986 (Järvenpää-Nikkilä). Omalla autolla hieman yli 20 minuutissa Kehä III:lle. Nikkilä-Kerava(-Helsinki) raideyhteys suunnitteilla.
Back to top