Logo
Ylinkerros Oy

Asuntoa ostaessa on hyvä tietää

 

Ostaessasi huoneistoa

Kaupantekohetkellä huoneiston myyntihinnan lisäksi huoneiston hankkimisessa tulee huomioida varainsiirtovero sekä huoneistoon mahdollisesti liittyvät yhtiölainat. Kuukausittaiset asumiskustannukset koostuvat asunto-osakeyhtiöissä yleensä yhtiövastikkeesta, mahdollisesta yhtiölainan rahoitusvastikkeesta, ennalta kerättävästä remonttivastikkeesta, vesimaksusta, lämmitys- ja sähkömaksuista sekä vaihtoehtoisista autopaikka-, pesutupa- ja saunamaksuista.

Muistathan tarkistaa yhtiöön suunnitteilla olevat remontit, jotka saattavat vaikuttaa sekä asumiseen että asumiskustannuksiin. Tutustumalla kohteen isännöitsijäntodistukseen, energiatodistukseen, yhtiöjärjestykseen ja tilinpäätöstietoihin, vältyt usein ikäviltä yllätyksiltä.

 

Ostaessasi kiinteistöä

Kiinteistökaupoissa myyntihinnan ja varainsiirtoveron lisäksi on syytä selvittää välittäjältä kaikki kiinteistöön kohdistuvat maksut. Kiinteistöön kohdistuvia säännöllisiä maksuja ovat mm. kiinteistövero, lämmitys-, sähkö-, vesi- ja jätemaksut. Kiinteistön ostajan on syytä myös varautua ajoittaisiin huolto- ja kunnostusmenoihin.

Kiinteistön hankinnassa voit välttyä yllätyksiltä, kun käyt läpi huolellisesti tonttia koskevat kiinteistörekisteriasiakirjat, mahdolliset rasituksia ja oikeuksia koskevat sopimukset, kaavamääräykset ja sen mahdolliset tulevat muutokset, talon piirustukset sekä itse maa-aluetta koskevat seikat, kuten tontin rajat, maanalaiset johdot ja mm. liikennemelun. Vaadi kiinteistöön myös aina tehtäväksi virallinen kuntotarkastus.

 

 


Tilaa arviokäynti

Ylinkerros Oy Töölö
Runeberginkatu 61
00260 Helsinki
09 700 17 750
ylinkerrolinkerros.fi
» Tietosuoja- ja rekisteriselose
Ylinkerros Oy Haaga
Kauppalantie 42
00320 Helsinki
040 673 3999
inflinkerros.fi

Ylinkerros Oy ©
Powered by Nerio LKV

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi)